Száznál is több magyar csoport utazik Kárpátaljára

Az év hátralévő részében 125 magyar nyugdíjas és egyházi közösség közel 5 ezer tagja kirándulhat Kárpátaljára a Rákóczi Szövetség és a Kárpátaljáért Felelős Kormánybiztosság együttműködésének köszönhetően.

A program tavalyi sikereit követően a Rákóczi Szövetség a Kárpátaljáért Felelős Kormánybiztossággal ismételten kárpátaljai utazási pályázatot hirdetett magyar nyugdíjas és egyházi közösségek részére annak érdekében, hogy a kárpátaljai régió idegenforgalmát fellendítsék, továbbá erősítsék a magyar-magyar kapcsolatokat.

Magyar kirándulók a vereckei emlékműnél (forrás: Rákóczi Szövetség)

Telefonon értük el Grezsa István kormánybiztost, aki kifejtette: „kiemelten fontosnak tartjuk, hogy Kárpátalját minél többen megismerjék az anyaországban is, megtapasztalják azt a természeti szépségét és kulturális gazdagságot, amely a régiót jellemzi. Nem titkolt célunk, hogy az utóbbi évek kedvezőtlen politikai és gazdasági fejleményei miatt összeomló kárpátaljai turizmusba újra életet leheljünk. Biztosak vagyunk benne, hogy kiváló partnerünk, a Rákóczi Szövetség idén is sikeresen bonyolítja majd le a programot, melyet Kormánybiztosságunk 25 millió forinttal támogatott."

Grezsa István kormánybiztos (fotó: Pattermann Renáta)

A pályázat keretében 125 utazó csoport, közel 5000 tagjának kárpátaljai kirándulását támogatják csoportonként 200 ezer forintnyi utazási költség átvállalásával. A csoportok átlagosan két-három éjszakát töltenek el a régió panzióiban és falusi turizmusainak szállásain, több tízmillió forinttal támogatva így Kárpátalját.

A Tisza Aknaszlatina fölött (forrás: eReNdesign)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square