Ukrán újságírók szakmai látogatása Magyarországon

Kétnapos szakmai útra érkezett Magyarországra az ukrán média 15 munkatársa. Az újságírókat a Magyarság Házában fogadta Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa.

A látogatás során a delegáció kérésére Grezsa István ismertette a magyar-ukrán és a magyar-kárpátaljai kapcsolatok aktuális kérdéseit és fejlődésének lehetséges irányait. A kormánybiztos reményét fejezték ki a politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok további bővítését illetően és kijelentette, hogy Magyarország jó szomszédként, erejéhez mérten mindent megtesz Ukrajna és Kárpátalja támogatásáért.

Forrás: MIniszterelnökség, Pattermann Renáta

Szintén tájékoztatást adott a Kárpátalját érintő gazdaságfejlesztési programról és elmondta, hogy eddig soha nem tapasztalt lehetőség nyílt a kárpátaljai magyarság gazdasági pozícióinak megerősítésére, ezzel a nemzetrész szülőföldön való boldogulására. Idén a tavalyi kétmilliárd forintnyi keretösszeg ötmilliárd forintra bővült, s mellé húszmilliárd forint kedvezményes hitelkeret is a vállalkozások rendelkezésre áll.

Grezsa István hangsúlyozta, hogy a legfontosabb szempontnak a magyarság támogatását és megmaradásának biztosítását tekinti egy független, erős és stabil Ukrajnán belül. A tanulmányút során az újságírók csoportja látogatást tesz az MTVA székházában, a Terror Házában és megbeszélést folytatnak az Ukrán Országos Önkormányzatnál, ahol Hartyányi Jaroszlava, a Magyarországon élő ukránok parlamenti szószólója fogadja őket.

A csoportot Vida László, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának első beosztott konzulja kíséri magyarországi útja során.

Forrás: Miniszterelnökség, Pattermann Renáta

A Kárpátalja, szeretlek szerkesztősége részéről csak annyit jegyeznénk meg a fenti tartalommal kapcsolatban, hogy bízunk abban, kevesebb valótlan állítás jelenik meg majd a jövőben az ukrán médiában Magyarországgal kapcsolatban.

Forrás: Miniszterelnökség

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square