Ukrajna kiírta magát Európából

A magát tekintetesnek gondoló, de egyébként parodisztikus színvonalat megütő, az egymás feje búbját verő, saját pénztárcájukon kívül senkit sem képviselő képviselőkből álló legfelsőbb tanács (így, kisbetűvel – a szerk.) második olvasatban elfogadta az új oktatási törvényt. A szégyent, amellyel Ukrajna kiírta magát Európából – pedig állítólag oda tart –, 255 honatya szavazta meg.

Számos blabla mellett a törvény lényege gyakorlatilag a kisebbségi nyelven való oktatás elsorvasztása, a kisebbségek büntetése. Ha nem ez lenne a rögvalóság, akkor még nevethetnénk is egy jót rajtuk, akiknek a többsége úgy szavazta meg a törvényt, hogy nagy valószínűséggel egy fél oldalt nem tudna ukrán nyelven leírni, arról nem is beszélve, hogy ékes felszólalásaik során is elsősorban a legnagyobb ukrajnai kisebbség nyelvét használják.

Az már csak hab a nem létező sárga-kék tortán, hogy a módosítások ellentmondanak Ukrajna alkotmányának, az ország nemzetközi kötelezettségvállalásainak, és mindennek, amit a 21. századi Európa jelent. A törvény lábbal tiporja a kisebbségek, köztük az ezer éve itt élő magyarság jogait, ellehetetleníti az anyanyelv használatát.

Forrás: kamaraonline.hu

Semmi más cél nem lebeg a kevéssé sem tekintetes törvényalkotók előtt, mint a kisebbségek asszimilációjának mesterséges felgyorsítása. Az alig néhány éve létező Ukrajna talán ezzel a remekbe szabott ostobasággal kívánja megalapozni sosemvolt „nemzeti” identitását.

A legnagyobb baj ezzel az egésszel – a kisebbségek vegzálásán túl – az, hogy az ország érdekeivel teljes mértékben ellentétes, amit a bölcs és önmagukkal mindig kedves vezetők elfogadtak. Szégyenteljes nap ez Ukrajna számára. Csak remélni tudjuk, hogy a szomszédos EU-s országok, köztük a visegrádi négyek és Románia megfelelő módon válaszolnak majd a sárga-kék horda otrombaságára.

A törvényt nagy jókedvvel üdvözlő Porosenko elnök hátha oszt 1-2 falat csokit a 255 bólogató Jánosnak.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square