Továbbra sem tétlenkedik a Tiszta Kárpátalja csapata

Örömmel tesszük közzé a beszámolót, amit a Tiszta Kárpátalja csapata írt a programot lebonyolító Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanácsnak. Nem lehetünk elég hálásak, hogy ez a maroknyi közösség ennyire szívén viseli szeretett Kárpátaljánk tisztaságának ügyét.

Íme a beszámoló:

"A Tiszta Kárpátalja program csapata ezen a héten sem tétlenkedett. Igaz, az időjárás nem kedvezett, mégis komoly változásokat láthatunk egyes helyeken. Ezen a héten kiemelten foglalkoztunk a szerednyei várrommal. Igazán szerencsés helyzet, hogy a tavalyi év őszén elindult egy pozitív változás itt is. A vár romjait övező bozótos egy részét kiirtották. Ehhez tudtuk mi is hozzáadni a magunk segítségét. A romok közvetlen környezetét megtisztítottuk nem csak a szeméttől, de a bokroktól is. Így teljesen körbejárhatóvá vált. Sőt, ezentúl a romok belső terében nem csak egy kis ösvényen tudunk besétálni, mivel a teljes belső teret megtisztítottuk.

Eger legfényesebb csillagának, Dobó Istvánnak egykori vára, végre ismét szép és tiszta környezetben várja látogatóit. Tavaly csak egészen közel érve láthattuk a romok teljes képét, most viszont már messziről feltűnik az utazó előtt.

Felhívjuk mindenki figyelmét, aki itt jár, hogy a romok tetején egyes kövek lazán állnak, azok bármikor le-lepotyoghatnak, komoly sérülést okozhatva. Figyelmesen sétáljunk a várfalak alatt!

Kissé kiábrándító, hogy mindössze 1 hét eltelte után ismét 2 zsák szemetet gyűjtöttünk össze Vereckén, az emlékmű környezetében. Ez viszont továbbra sem veszi kedvünket. Lemostuk az emlékmű köveit is, ugyanis a köveket egyfajta üzenőfalként kezdik használni. Úgy gondoljuk, hogy ennek itt nincs helye. Festéklemosóval és drótkefével távolítottuk el a feliratokat. Köszönjük, hogy TE nem írsz rá!

2 hét sem telt el, már is gyűjteni kellett Vereckén

A firkák is eltűntek

Sokan érdeklődnek, hogyan lehetne csatlakozni az akciókhoz. Április 24-28 között várhatóan a következő helyszíneken jelenünk meg:

  • 04.24, hétfő - királyházi vár romjai. Bozótirtás, szemétgyűjtés a vár romjai között

  • 04.25, kedd - nagyszőlősi Nyaláb vár romjait keressük fel. Bozótirtás, szemétgyűjtés a vár romjai között

  • 04.26, szerda - tiszaújlaki turulos emlékpark rendbetétele. Fűkaszálás, árkok kitisztítása, szemét összegyűjtése

  • 04.27. csütörtök - a KMKSZ ISZ helyi alapszervezetének meghívásra érkezünk Tiszacsomára. A honfoglalás kori temetőkertet tesszük szebbé és egy kicsit a távolabbi környezetét is.

  • 04. 28 - még bizonytalan a helyszín.

Április 22-én a Kárpát Expressz munkatársai is velünk tartottak Szerednyére és Vereckére. Az összefoglalót 2017. április 30-án tekinthetitek meg a 13:00-ás Híradó után."

Tiszaújlak híres emlékhelyét is rendben tartják

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square