Munkában a Tiszta Kárpátalja csapata

Sokat olvashattak már oldalunkon a Tiszta Kárpátalja programról. Tervezzük, hogy a jövőben is részletesen beszámolunk arról, hogyan halad, milyen eredményeket sikerült elérni, illetve arról is írunk majd – reményeink szerint már a hét második felében –, hogyan társulhatnak ehhez a kiváló kezdeményezéshez.

Úgy hisszük, hogy a program kulcsa az aktivitás. Csak akkor lehet sikeres, ha egyre többen csatlakoznak hozzá. Csak akkor, ha napról napra többen lesznek azok, akik azonosulnak a program céljaival és vigyázzák ajándékba kapott természeti környezetünket. Mit sem ér a programot megvalósítók nemes szándéka és áldozatos munkája, ha továbbra is tömegével lesznek olyan a felelőtlen emberek, akik ugyanúgy otthagyják az üdítős dobozokat, csokis papírokat a nevickei vár tövében, vagy éppen a szép Latorca vizébe öntik kommunális hulladékukat. Mindenkit arra biztatunk, hogy vallja magáénak céljainkat, erejéhez mérten járuljon hozzá a sikerhez, ahhoz a jövőhöz, amely egy tiszta, rendezett, élhető Kárpátalja ígéretét hordozza.

Lássuk hát, hogy mit végeztek a fiúk az utóbbi napokban:

A Tiszta Kárpátalja csapatának tagjai a múlt héten jártak Körösmezőn és a Fekete-Tisza forrásánál. Mivel még elég nagy volt a hó, ezért a szemétgyűjtés részleges volt, de legközelebb már minden lerakót fel fognak számolni. Aki már járt itt, tudja, hogy az áldatlan állapotok sokszor elkeserítették a túrázókat. De ennek hamarosan vége!

Ahogyan sejtettük, Vereckén minden héten takarítaniuk kell majd. Az egyik szemétlerakó gödröt betemették a srácok, kihelyeztek egy kukát és bozótirtás is volt, no meg az ismételten felgyülemlett és szétdobált szemetet is összeszedték. Kezd pofásabb lenni. Igazán látványossá akkor válik majd, ha a füvet is kaszálni kell és lehet az emlékmű környékén.

Kendereskén az első alkalommal alig volt szemét. Eltelt közel másfél hét és már egy újabb zsáknyi hulladék gyűlt össze. Reméljük, hogy a későbbiekben kihelyezésre kerülő komolyabb táblák jobban felkeltik az oda érkezők figyelmét, és egyre többen lesznek majd, akik vigyáznak gyönyörű Kárpátaljánk természeti értékeire.

Hajrá, Tiszta Kárpátalja!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square