Grezsa: újra egy közösségbe szeretnénk szervezni a Kárpát-medencei összmagyarságot

A héten a Délvidékre „összpontosított” a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program: Törökkanizsa, Péterréve, Óbecse és Nagybecskerek községekben történtek fejlesztések a helyi óvodákban a magyar kormány támogatásának köszönhetően.

Grezsa István, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos, egyebek mellett, a humán erőforrás fontosságára hívta fel a figyelmet az avatóünnepségeken. „Minden azon múlik a 21. században, hogy milyen erős humán erőforrással rendelkezik egy nemzet, és minden veszteségünk ellenére mi nagyon jól állunk, hiszen az elvándorlás és a demográfiai tények ellenére nagyon sokszínű, erős és gazdag nemzete vagyunk a Kárpát-medencének” — hangsúlyozta

Fotó: pannonrtv.com

A miniszteri biztos aláhúzta, hogy a délvidéki magyarok számíthatnak az anyaország támogatására. „Minden magyar, éljen bárhol is a Délvidéken, maga mögött tudhat egy gyarapodó és egy erősödő Magyarországot és nem is lehet más célja a magyar nemzetpolitikának, mint hogy a 21. században újra egy közösségbe szervezze a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyarságot.”

Grezsa István arról tájékoztatott, hogy az óvodafejlesztés két ütemében több mint egymilliárd forintot fordítanak hasonló beruházásokra Vajdaságban. Ami a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program egészét illeti, erre összesen 38,5 milliárd forintot szán a magyar kormány.

Törökkanizsán új játszótér, vizesblokk, bútorok és játékok, illetve különleges játszósarok szolgálják a gyermekeket.

Péterrévén, valamint Óbecsén új játszóterekkel örvendeztették meg a kicsinyeket, illetve egy-egy magyar sarkot is kialakítottak a gyermekintézményekben.

A nagybecskereki óvoda új játszótérrel gazdagodott. Emellett új taneszközökhöz jutott a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület Játszóháza is.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square