Most Ön is segítheti a gyermekek gyógyulását

Levelet kapott szerkesztőségünk. Olyan levelet, melyet jó szívvel közlünk, és amelynek céljaival teljes mértékben egyetértünk, lehetőségünkhöz mérten támogatjuk is azok megvalósulását. Az alábbi sorokat juttatta el hozzánk a nagyszőlősi illetőségű Püspöki Ferenc:

Tisztelt Kárpátalja, szeretlek!

Szeretnem Önöket felkérni egy jótékonysági projektben való részvételre. Egy kedves barátommal –Віктор Черніков – elindítottunk egy jótékonysági projektet Mesekórház Nagyszőlős néven, melynek az lenne a célja, hogy mint sok európai kórházban, mi is szeretnénk a Nagyszőlősi Járási Kórház gyermekosztályának falait mesefigurákkal kidíszíteni, hogy egy kicsit színesebbé tegyük a gyermekek bent töltött napjait. A kezdeményezés célja az, hogy ne csak a fájdalomra és a kezelésekre emlékezzenek a körházból, hanem maradjanak szép emlékeik is. Szerintünk a falakra festett mesefigurák segítenének jobbá tenni a kórházban töltött időt és kissé elvonnák a gyermekek figyelmét a gyógyulással járó procedúráról. A jelenlegi stádiumban önkéntesekre lenne szükségünk, elsősorban festőkre, akik a Facebook-csoportunkban megszavazott legszebb 12 mesefigurát fel tudnák festeni a falakra.

Köszönöm, hogy elolvasták levelem, maradok tisztelettel:

Püspöki Ferenc

Forrás: selyemfestes.com

Tiszta szívből és örömmel csatlakozunk Püspöki Úr felhívásához, és kérjük azokat, akik tehetséget és erőt éreznek magukban, hogy csatlakozzanak a nagyszőlősiekhez. Amennyiben szükséges, úgy szívesen közvetítünk az önkéntesek és az ötletgazdák között.

Néhány mesefigura hamarosan a gyermekosztály falát fogja díszíteni

Mint emlékezhetnek rá, Magyarországi támogatással hozták rendbe a Nagyszőlősi Járási Kórház gyermekosztályát. Grezsa István kormánybiztos, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke és Szalipszki Endre főkonzul 2016. áprilisi látogatásukon határozták el, hogy jelentős támogatást nyújtanak az intézménynek.

Az első ütemben 2 kórterem, 2 vizesblokk – mosdók, WC, zuhanyzó – és a betegfelvételi szoba került felújításra. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pedig az újszülöttek és kisgyermekek hallásának vizsgálatához szükséges orvosi készüléket, valamint több mint 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott át eszköz és ágynemű vásárlására. 2017 januárjától pedig rendelkezésre áll az az összeg, amelyből az egész kórházi részleg renoválása lehetségessé vált.

A támogatást bejelentő sajtótájékoztató (forrás: hu.vynohradiv.info)

A fejlesztésről korábban így nyilatkozott Grezsa István oldalunknak: „azt reméljük, hogy a beruházással megszűnik az a tarthatatlan helyzet, ami eddig jellemző volt. A támogatás nem csak a kárpátaljai magyar honfitársaink gyógyulását hivatott segíteni, hanem minden gyermekét. Morális kötelességünk támogatni nehéz gazdasági helyzetben lévő szomszédjainkat, hiszen amikor az egészségről van szó, nem számít, hogy ki ukrán, ki magyar, vagy bármilyen más nemzetiségű.”

Már csak a mesefigurák festése maradt hátra, hogy a gyermekek minél vidámabb és barátságosabb környezetben gyógyulhassanak. Itt a lehetőség, hogy összefogjunk!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square