Nacionalistáink

Olybá tűnik, hogy nem tartozunk a szerencsések közé. Országtól országhoz sodort minket a 20. század őrülete, most egy Ukrajna nevű államban élünk, ami olyan, amilyen. Lényegében nincs egészségügyi ellátás, ha 50 kilométer távolságra kell utaznunk, akkor azt jó eséllyel nem ússzuk meg tengelytörés nélkül. Az olyan úri huncutságokról, mint közösségi közlekedés, városképtervezés, vagy éppen környezetvédelem, már ne is beszéljünk. Szóval ez jutott nekünk.

De ha mindez nem lenne elég, még a nacionalistákból is az ostobább fajta az osztályrészünk. Ugye, az utóbbi hónapokban nagy divat bizonyos körökben, hogy a magyarok ellen tüntetnek. Mert a magyarok – mint halljuk az okosoktól – szeparatisták, revizionisták, meg még a jó ég tudja, hogy mik. Ráadásul a gyomorforgató oktatási törvényük miatt még magasabb fokozatba kapcsoltak a hőbörgők. Alább egy tanulságos történet arról, hogy mennyire komoly emberekről is van szó.

A hivatásos bajkeverők (források: Magyarok Kijevi Egyesületének Facebook-oldala)

Történt a minap, hogy a Kijevben élő magyarok, annak rendje és módja szerint megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről. Emlékeztek a magyarság szabadságvágyára, megidézték a mártírok emlékét. Ezen a ponton legalább 8 bátor nacionalista úgy érezte, hogy neki most mindenképpen tüntetnie kell a magyarok ellen. Nem értik szegények, hogy már vagy ezer éve mit keresnek a magyarok a nagy és fényes Ukrajnában.

Kiderült róluk azonban, hogy annyi ésszel sem áldotta meg őket a Teremtő, mint ami első ránézésre látszik. A nagy zászlólengetők nyilván mindent tudnak, leszámítva azt, hogy hőn szeretett nemzeti zászlajuk pontosan milyen is. Nem ismerik a saját zászlajukat: sárga-kéket lobogtattak a kék-sárga helyett (lásd fenti kép). Most erre mit mondjunk? Minimum kínos!

Ukrajna hivatalos zászlaja (forrás: uk.wikipedia.org)

Nincs szerencsénk, nekünk nacionalistából is olyan jutott, mint úthálózatból…

Fontos ugyanakkor megjegyeznünk, és ez a lényeg: a becsületes ukrán emberek, a csendes többség ugyanúgy fejet hajt a szabadságharcosok emléke előtt, mint a magyarok. Kár, hogy Ukrajnában nem az ő hangjuk hallatszik, hanem a Verhovna Rada és csatolt zavargóik vodkagőzös üvöltözése.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square