Magyarország újabb segítsége

Magyarország kiemelt figyelmet fordít arra, hogy hozzájáruljon a Kárpátalján élő közösségek szociális helyzetének a megerősítéséhez és arra, hogy segítse a rászorulókat, a kiszolgáltatott helyzetben élőket, így különösen a gyermekeket. Az egészségügyi ellátórendszer állapotának jelentős fejlesztése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a Kárpátalján élő közösségek a szülőföldjükön boldogulhassanak.

A Munkácsi Megyei Gyermekkórház tetőszerkezete az intézmény működését veszélyeztető állapotban van. A tavaly júniusi jégeső okozta károk mintegy 700 négyzetméteren rongálták meg a tetőszerkezetet. A Miniszterelnökség Grezsa István által vezetett Kárpátaljáért Felelős Kormánybiztossága a Munkácsi Megyei Gyermekkórház tetőszerkezetének felújításához 4 millió forinttal járult hozzá, hogy folytatódhasson a gyógyító munka az intézményben.

Fotó: karpatalja.ma

A támogatási szerződést még hétfőn írta alá Buhajla József ungvári főkonzul és Snicer Román, a kórház főorvosa. Snicer Román megköszönte Magyarország folyamatos támogatását, mellyel az intézményt segíti. Emellett megköszönte a kárpátaljai magyar közösségnek, hogy tevékenyen részt vállalnak vidékünk életében, gazdasági fellendítésében, az európai értékekhez való közeledésben.

Forrás: ekonomika.ko.net.ua

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square