Magyarok ellen magyar pénzből

Sajnos mindnyájan emlékszünk rá, hogy egy jó másfél hete felvonultak nacionalistáink Beregszászon. Külön anyagban nem foglalkoztunk az esettel, mert egyrészt mindenki tudósított róla, másrészt pedig mi is megdöbbentünk az akción. Szépen összegyűltek, ahogy mondani szokás, a szél összehordta a szemetet. Az arcukat elfedő, bátor maszkosok zászlót tépkedtek, füstgránátot hajigáltak, rendőrt vertek, magyarellenes rigmusokat skandáltak – némelyiket orosz nyelven. Mert ugye szép és nagy Ukrajna, minden rendben megy, az ország gazdasága szárnyal, egekben a bérek, stb.

És így a nemzetféltő hölgyeknek, uraknak már nincs más, mint a magyar szeparatizmus ellen tüntetniük. Az már más kérdés, hogy ez csak az ő meglehetősen szűk térfogatú kobakjukban létezik – persze oda sem magától került, mert még egy ilyen primitív összeesküvés-elmélet kiötlésére sem lennének képesek önerőből.

Fotó: Kárpátalja hetilap

Na de ennyit a tüntetők csoportjáról, most nézzünk egy kicsit a maszkok mögé. Jól felkészültek ugyan arctakarással, de szerencsére bizonyos körökben sikerült azonosítani 1-2 kollégát.

Fotó: karpatalja.ma

Itt van mindjárt egyik járásunk központjának nacionalista vezetője. Oly annyira hazafi ez a bátor úriember, hogy a kedves papája magyar állami nyugdíjban részesül. Az ő esetében ezért nyilván arról van szó, csak azért tombolt az utcán, hogy apuka magyar nyugdíja is érje már végre utol az ukrajnait.

Aztán van nekünk egy volt polgármesterünk is, aki (ön)szolgálati ideje lejártával odaült a várost tulajdonló gazda küszöbére, hátha csahosként jut neki is csontocska. Úgy tűnik, hogy a magyar állami támogatással korábban bőven kistafírungozott városvezető uram a júdáspénzért hajlandó népét elárulva magyarellenes proklamációkat visszaböfögni. Igaz éppen nem a masírozáson tette ezt, de mégiscsak ebben a csapatban harcol.

De van itt modern, kortárs figura is. Olyan, aki már az európai Ukrajnát képviseli, ezért kiművelte emberfőjét a pályázatírás tudományából is. Sikeres ember, nyert is el támogatást a magyar kormány által folyósított Egán Ede Gazdaságfejlesztési Program keretében.

És még folytathatnánk a sort. A három kiragadott példánál hosszabb a lista. Hogy mit lehet a kaméleonok ellen tenni? Mondjuk azt, amit Lengyelország. Az egész bajkeverő, uszító csőcseléket kitiltani Magyarországról, támogatást visszavonni, nyugdíjfolyósítást leállítani.

Hallottunk olyan információt is, hogy Magyarország hamarosan a lengyel útra lép. Végre! Mert ami sok, az sok.

És akkor majd a visszavont támogatással, az örökre befagyasztott nyugdíjjal, a Magyarországra való belépés megtagadásával hőseink megtapasztalhatják a magyar segítség nélküli kárpátaljai rögvalóságot.

Én csak a papát sajnálom, aki a marha fia miatt esik el a nyugdíjtól…

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square