A Magyar Konyha Hete Kárpátalján

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács kezdeményezésére idén február 8. és 11. között immár hatodik alkalommal rendezik meg a Magyar Konyha Hetét Kárpátalján. A programban résztvevő kárpátaljai éttermek jelentős árengedménnyel kínálják a magyar tradicionális ételek remekeit. Az előre meghirdetett fogásokra csütörtökön 50%-os, a hét többi napján 25%-os kedvezmény vonatkozik. Mint a szervezők írták, a rendezvény célja a szüleink, nagyszüleink által ránk hagyott örökség megőrzése és továbbadása a fiatalabb generáció számára, a magyar gasztronómia népszerűsítése és a térségbe érkező turisták számának növelése.

Fotó: karpatalja.ma

Grezsa István kormánybiztos az MTI-nek telefonon nyilatkozva kijelentette, hogy a világban tartott hasonló rendezvények is bizonyítják, hogy a terített asztal komoly nemzetmegtartó erő. Nincs ez másként Kárpátalján sem, ahol a magyar konyha hetének még nagyobb a jelentősége, mert három éve a térségből az ukrán válság következtében szinte eltűntek az anyaországi turisták – hangsúlyozta. Majd hozzátette: mostanra ismét fellendülőben van a térségben az idegenforgalom, Magyarországról is egyre több diák- és nyugdíjas csoport látogat Kárpátaljára a magyar kormány és a Rákóczi Szövetség támogatásával.

Fotó: Miniszterelnökség

A kormánybiztos azt is elmondta, hogy szerinte az idegenforgalom fejlesztéséhez nem elegendő a kiváló vendéglátás, hiszen a megfelelő infrastruktúra mellett elengedhetetlen a tiszta, gondozott környezet. A magyar kormány ezért jelentős támogatást nyújt Kárpátalján a tiszta környezet megteremtéséhez, a többi között a hulladékgyűjtés megszervezéséhez, a magyar vonatkozású idegenforgalmi látványosságok környékének gondozásához, az emlékhelyek feliratozásához – emelte ki.

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács arról is tájékoztatást adott, hogy a kulináris élményeken túl egy nyereményjáték is társul a rendezvényhez. Aki a Magyar Konyha Hete alatt ellátogat a résztvevő éttermek valamelyikébe, majd az étterem nevével ellátott, fogyasztást igazoló számlát küld be, egy ajándéksorsoláson is részt vehet.

Az évek során az éttermeken kívül a kezdeményezéshez borospincék és falusi vendéglátók is csatlakoztak. Alább járásonkénti bontásban találhatja meg a programban résztvevőket.

Beregszászi járás

Éttermek:

F Koka étterem, Beregszász, Muzsalyi út 61.

Kulacs étterem, Mezőkaszony, Bocskai u. 96.

Millenium étterem, Beregszász, B. Hmelnyickij út 14.

Sörkert étterem, Beregszász, Mihók u. 13.

Family étterem, Nagybégány, Lenin út 85.

Helikon étterem, Jánosi, Sevcsenko u. 45.

Paradise étterem, Déda, Dácsná u. 1.

Vadász Csárda, Gát, Fő út 1/B.

Borospincék:

Bereczky Pincészet, Nagymuzsaly, Fő út 171.

Öreg Pince, Beregszász, Szőlőhegy u. 37/2.

Varga családi szőlészet és borászat, Bene, Rákóczi u. 89.

Falusi vendéglátók:

Teletál vendégház, Bene, Petőfi út 45/B.

Munkácsi járás

Éttermek:

Bogrács étterem, Munkács, Béke u. 10/12.

Amur étterem, Munkács, Erdeli út 36 a.

Nagyszőlősi járás

Éttermek:

Eliza étterem, Nagyszőlős, Béke út 56/A.

Ungvári járás

Éttermek:

Bogrács és Bános étterem, Volosin utca 16/1a.

Étterem Italia snack and Pizza, Szürte, Rákóczi út 59.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square