Kondor Margit: „Megígérem, hogy méltóak leszünk ehhez a megtisztelő címhez!”

Rendhagyó volt az idén Az Utazó magazin budapesti díjátadója, amelynek során 2019 legjobb turisztikai szolgáltatóit méltatták. Az idén ugyanis a Nemzeti összetartozás éve jegyében a határon túli — így kárpátaljai — magyar vállalkozók legjobb szálláshelyeit, illetve éttermeit is díjazták. Az év kárpátaljai magyar szálláshelye például a nagybégányi Kis Virág Panzió, míg az év kárpátaljai magyar étterme a gáti Vadász Csárda lett. Ez utóbbi háziasszonyával, Kondor Margittal a minap beszélgettünk el.


— Honnan szereztek tudomást arról, hogy a csárdájuk nyerte el Az év kárpátaljai magyar étterme címet?


— Dr. Érsek M. Zoltán, a közönségszavazást meghirdető Az utazó magazin tulajdonos-főszerkesztője értesített e-mailben e hírről. Emellett hivatalos meghívólevelet is kaptam tőle a díjátadóra, hogy még a problémás határátkelés ellenére is részt vehessek ezen. Nagyon színvonalas esemény volt a díjátadó, s, mások mellett, részt vett rajta, illetve köszöntött bennünket Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.


— Hogyan fogadták ezt a jó hírt?


— Kellemes meglepetésként ért ez bennünket! Nagyon-nagyon örült az egész kollektíva…


— Bizonyára további ösztönzést jelent ez az önök számára, annál is inkább, mivel először ítélték oda ezt az elismerést határon túli éttermeknek és szálláshelyeknek…


— Hatalmas megtiszteltetés, nagy öröm, s egyben kihívás is ez számunkra, ami még keményebb munkára ösztönöz bennünket, s továbbra is a legjobbat igyekszünk majd nyújtani kedves vendégeink számára. Az alkalommal élve az egész kollektívánk nevében köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik ily módon elismerték igyekezetünket, s egyben megígérem, hogy méltóak leszünk ehhez a megtisztelő címhez!


— Az idei koronaválság hatalmas károkat okozott, egyebek mellett, a vendéglátóipar, a turizmus szféráiban, s bizonyára önöket is érintette. Ennek kapcsán kérdezném, hogy miként igyekeznek talpon maradni?


— A többi vendéglátóhelyhez hasonlóan két egész hónapon át zárva volt a Vadász Csárda. Ahogy enyhültek a karanténos korlátozások, május 18-tól kezdtünk újra működni — persze közel sem a megszokott volumenben… Részmunkaidőben dolgoztunk, egy nagyon egyszerű menüsorral. Bevallom, nagyon féltünk a nyitástól, de valahogy csak túléltük ezt az időszakot is… A korlátozások további feloldását követően kibővítettük a kínálatunkat, s teljes lendülettel beindult a munka nálunk. Megjegyezném, hogy a környékbeli termálvizes fürdők megnyitása nagyban hozzájárult a turizmus, a vendéglátóipar fellendüléséhez. Hála Istennek, sok belföldi turista érkezik Kárpátaljára, ezen belül a Beregszászi járásba, akik nagy előszeretettel fogyasztják a jellegzetes magyar, illetve kárpátaljai ételeket.


Egészében véve elégedett vagyok azzal, ahogyan a dolgok alakulnak a vendéglátás terén, s nagyon remélem, hogy kifelé megyünk a koronavírus által kiváltott válságból, s nem lesz második hulláma a járványnak… Az elsőt ugyanis sikerült legyőznünk, s büszke vagyok arra, hogy meg tudtuk tartani a csapatunk minden tagját!


Az interjút Bíró László készítette

A díjátadón készült fotók forrása: Az Utazó magazin

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square