Kárpátaljai művészek újabb sikerei

Nemrégiben volt róla szerencsénk beszámolni, hogy a március 15-i ünnepségek alkalmából rangos kitüntetéseket vehettek kárpátaljai művészek. Alig telt el három hónap, és újabb nagy sikerekre lehetünk büszkék.

A 17. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) idén Trill Zsoltot választotta a zsűri a legjobb férfi főszereplőnek, aki a Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös produkciójában, Shakespeare III. Richárd című királydrámájában állt színpadra.

Trill Zsolt (fotó: Nemzeti Színház)

A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház alapítói közé tartozik. Pályafutása a kezdetektől összefonódik a színházalapító-rendező Vidnyánszky Attiláéval. Számos nemzetközi elismerést hozó darab meghatározó szereplője. 2006-ban követte Vidnyánszkyt a Debrecenbe, majd a Nemzeti Színházba. Trill Zsolt pályafutásáról és fontosabb szerepeiről a Nemzeti Színház weboldalán olvashat bővebben.

Armel Dalverseny

A viski származású Jőrös Andrea – akit férjezett nevén, Brassói-Jőrös Andreaként tisztelnek az operakedvelők – nyerte az Armel Dalverseny szakmai fődíját. Az Armel Opera Festival hirdette meg az előadói versenyt, a fesztivál hivatalos dalának magyar verziójának előadására. A dal egy duett, amelynek férfi és női tagjai az Armel Dal hivatalos hangjai.

Brassói-Jőrös Andrea (fotó: operaportal.hu)

Andrea ezzel a dallal nyerte meg az Armel Dalversenyt:

Jőrös Andrea zenei tanulmányait a Viski Művészeti Iskola zongora szakán, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola magánének és zongora szakán folytatta, majd a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán 2014-ben szerzett klasszikus énekművész diplomát. Ezt követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakát is elvégezte. Olyan neves művészek mesterkurzusain vett részt, mint Nádor Magda, Hamari Júlia és Jevgenyij Nyeszterenko.

Gratulálunk Kárpátalja újabb büszkeségeinek!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square