Újabb magyar ígéret vált valóra Kárpátalján

Ünnepélyesen átadta a Kárpátalja Megyei Gyermekkórház fertőző osztályának 4,5 millió forintos magyar kormánytámogatással felújított tetőszerkezetét Grezsa István kormánybiztos Munkácson.

Az átadási ünnepségen a kormánybiztos elmondta, közel két évvel ezelőtt járt a megyei gyermekkórházban, ahol megdöbbenéssel tapasztalta, hogy évek óta beázik a fertőző osztály több mint száz éves épületének a teteje, és méltatlan körülmények között folyik a betegek gyógyítása. Ekkor született a döntés arról, hogy Magyarország 4,5 millió forinttal járul hozzá a mintegy 800 négyzetméternyi tetőszerkezet felújításához, de bürokratikus akadályok miatt a munkálatokat csak mostanra sikerült befejezni – mondta.

Fotó: karpataljalap.net

Grezsa István emlékeztetett arra, hogy 2016-ban a magyar kormány arról is döntést hozott, hogy öt éven át biztosítja Kárpátalja korosztályos védőoltásokkal történő teljes ellátását, évenként mintegy egymilliárd forint értékben.

Jelenleg Ukrajnában, így Kárpátalján is terjed a kanyaró, s Magyarország oltóanyaggal is segíti a szomszédos ukrajnai megyét, mert a gyermekek kanyaró elleni oltottsága alig 25 százalék – mondta. Megjegyezte, hogy Magyarország idén is folytatja Kárpátalja egész társadalmát érintő egészségügyi támogatását.

„Ezekkel a gesztusokkal Magyarország azt a szándékát nyilvánítja ki, hogy Ukrajna megbízható és jó szomszédja kíván lenni. A megyei gyermekkórháznak nyújtott támogatás is jelzés Magyarország részéről a kijevi vezetésnek, hogy a két ország kapcsolatait inkább az együttműködésre kellene építeni az elhibázott törvénykezés helyett” – emelte ki.

(MTI)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square