Kárpátaljai származású professzor kitüntetése

Dr. Franz Szabadot, a kárpátaljai származású, bajor címzetes orvosprofesszort, a rhöni klinika Bad Neustadt körzeti egészségellátó központjának ortopéd és baleseti sebészét, a híres Perényi bárói család sarját a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozatával tüntették ki.

Az elismerést Áder János köztársasági elnök személyes megbízottjaként Grezsa István kormánybiztos adta át. Az államfő a bajor-magyar kulturális kapcsolatok kiemelkedő segítéséért és nagy értékű orvosi felszerelések adományozásáért tüntette ki Franz Szabadot.

Grezsa István az eseményen hangsúlyozta, az elismerés nemcsak a szülőföldjéhez hűséges magyar embernek szól, hanem egyúttal a választott szülőföld valamennyi lakosának, mert Bajorország legalább annyit segített Kárpátalja gondjainak megoldásában, mint a professzor hűsége.

Mint arra olvasóink is emlékezhetnek Szabad professzor eredeti áron kétmillió eurót – kb. 620 millió forint – meghaladó összértékű egészségügyi felszerelésből és orvosi eszközökből álló adományt gyűjtött össze német kórházakból Kárpátalja javára, melyet még júliusban adott át Grezsa István a Záhony—Csap határátkelőhelyen.

Fotó: karpatalja.ma

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square