1 évesek lettünk - immár hatezren

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt indítottuk útjára a Kárpátalja, szeretlek Facebook-oldalt, majd nem sokkal később az ehhez háttérként szolgáló blogfelületet is. Merész céljaink voltak, amelyeknek megvalósításával időarányosan jól állunk. Egy olyan közösségi platformot akartunk létrehozni, amely objektíven, értékek mentén állít elő tartalmakat, és emellett párbeszédre, aktivitásra sarkallja az olvasókat is.

Tudjuk, hogy nem sikerülhet 100 százalékban, amit elterveztünk, de próbálunk mindenről úgy hírt adni, ahogy történt. Igyekszünk azokat a mozzanatokat kiemelni a történetekből, amelyek fontosak lehetnek olvasóinknak. Azon vagyunk, hogy minél több információ eljusson követőinkhez, és úgy jusson el, ahogy az magában van.

Fotó: eReNdesign

Úgy tűnik, hogy erőfeszítéseinket, pozitív életszemléletünket sokan magukénak vallják. Egy év alatt immár hatezresre duzzadt követőink létszáma, de ami ennél fontosabb, hogy a közösségi médiafelületeken mi váltunk a legolvasottabb Kárpátaljával foglalkozó portállá. Nem ritka, hogy írásaink 20-30 ezer ember üzenőfalára kerülnek fel, és közülük több ezren meg is nyitják írásainkat, vagy tartalmukkal kapcsolatban hozzászólások, kedvelések, megosztások formájában véleményt nyilvánítanak. Annak is örülünk, hogy saját tartalmainkat egyre többször közlik más portálok is.

(Itt az alkalom, hogy megköszönjük elsősorban a Kárpátalja hetilapnak, a TiszaNews-nak, és a karpatalja.ma oldalnak, hogy olyan minőségi anyagokat gyártanak, amelyeket sokszor mi is publikálhatunk.)

Az oldal működtetése során természetesen nem tagadjuk meg önmagunkat. Nem felejtjük el, hogy honnan jöttünk, kik vagyunk, és hova tartunk. Kárpátalja számunkra nem csak egy földrajzi fogalom, nem csak egy közigazgatási egység, hanem maga a haza. Kinek egészben, kinek részben. Kárpátalja nekünk az otthon érzése. Olyan helye a Kárpát-medencének, amelynek évezredes története magában hordozza a népek országútjának históriáját, amely most és mindenkor jó példával jár mások előtt. Ha valaki ellátogat hozzánk, akkor azt látja, hogy minden külső uszítás és viszálykeltés ellenére mi békességben élünk itt. Együtt. Ukránok, magyarok, szlovákok, ruszinok, lengyelek, románok, cigányok és még ki tudja hány nemzetiség. Mindig is így volt itt e világi élet, erre joggal lehetünk büszkék!

Fotó: eReNdesign

Érdekes egy éven vagyunk túl. Volt kire büszkének lennünk, sok pozitív folyamatot látunk magunk körül, mint például a magyar nyelvtanfolyamok sikere, a gazdaságfejlesztési programok megindulása; de értek bennünket olyan pofonok is, mint maskarás bohócok menetelése, emlékműveink meggyalázása, vagy éppen bárgyú honatyák ostoba döntése. Úgy hisszük, ha kelet felől hagynak bennünket élni, ha hagyják kibontakozni szeretett Kárpátaljánk sokszínűségét, akkor sikeresek leszünk.

Mi nem ígérhetünk mást, mint hogy ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk. Önöknek pedig köszönjük, hogy olvasnak minket, és a Jóisten tartsa meg ebbéli jó szokásukat.

Folytatjuk!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square