Újra Szól a Fülemüle

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2017 tavaszán immáron harmadik alkalommal hirdette meg a Szól a fülemüle népzenei és néptánc tehetségkutatót Kárpátalján a Kárpátaljáért felelős Kormánybiztosság támogatásával.

A program célja, hogy a gyermekek minél alaposabban ismerjék meg a magyar népzene és néptánc világát, és hogy elköteleződjenek a magyarság értékei mellett. Fontos szerepet kap továbbá az oktató-nevelő munka színvonalának felmérése és értékelése, valamint a tanulói improvizációs képesség színvonalának emelése.

Egy kedves pillanatkép a tavalyi versenyről

A programot támogató Kárpátaljáért felelős Kormánybiztosság vezetője, Grezsa István oldalunk érdeklődésére kifejtette, hogy "azért támogatjuk a rendezvényt, és minden hasonló kezdeményezést, mert Kodály Zoltánnal együtt valljuk, hogy aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét. Az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. Abban bízunk tehát, hogy a fiatal művészpalántáknak örömet szerzünk, és megteremtjük annak a lehetőségét, hogy ők is örömet szerezzenek szüleiknek, szűkebb és tágabb közösségüknek."

A tehetségkutató plakátja

A gyakorlati verseny a területi válogatókkal kezdődik, majd a megyei döntőkön keresztül juthatnak el a legtehetségesebb és legszorgalmasabb indulók az elődöntőig, majd az utolsó fordulóig.

A 7 és 14 év közötti néptáncosok, hagyományápoló zenekarok versenyére bármelyik kárpátaljai alapfokú művészeti iskola, együttes, egyesület csoportja, szólistája nevezhet autentikus magyar népzenei és néptáncos produkcióval. A tehetségkutató elődöntője 2017. május 12-én kerül megrendezésre a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Átriumában.

Végül egy videófelvétel a tavalyi döntő győztes produkciójáról:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square