Kárpátalja nagy sikere a 40. Utazás kiállításon

Csütörtökön írtunk már róla, hogy Kárpátalja is bemutatkozik a budapesti Utazás kiállításon. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács szakemberei nagy sikerrel mutatják, mutatták be Kárpátalját a szakmai közönségnek és az érdeklődőknek egyaránt.

A stand tematikája a találkozás kulcsszó köré épül, hiszen Kárpátalja maga a „Találkozások földje”. Itt érnek össze a Kárpátok zord fenyvesei az alfölddel, ezen a vidéken ömlik egymásba a Fekete- és a Fehér-Tisza. Itt élnek együtt, békességben magyarok, ukránok, ruszinok, lengyelek, csehek és románok. Kárpátalja a Nyugat és a Kelet találkozása is, ahol barátságos környezetet teremt a modernség és a hagyomány kettőssége.

A kiállításon jelentette be Grezsa István Kárpátaljáért felelős Kormánybiztos azt is, hogy a Miniszterelnökség a Rákóczi Szövetséget bevonva, 25 millió forintos keretösszeggel pályázatot ír ki kárpátaljai utazások megvalósítására.

A Kormánybiztos a Kárpátalját bemutató stand előtt újságíróknak elmondta, hogy magyarországi civil szervezetek, nyugdíjas egyesületek, klubok, egyházi közösségek nyújthatnak be pályázatot csoportonként maximum 200 ezer Ft támogatásra kárpátaljai utazások megszervezéséhez.

A támogatás kiemelt célja, hogy a régió idegenforgalma megerősödjön, és Kárpátalja a térség egyik jelentős turisztikai desztinációjává fejlődhessen. A Kormánybiztosság azzal az elkötelezett szándékkal folytatja 2017-ben is a programot, hogy tovább erősítse a magyar-magyar kapcsolatokat, valamint felhívja a magyarországi közönség figyelmét Kárpátalja természeti kincseire és kulturális értékeire – fejtette ki Grezsa doktor.

A sajtótájékoztatón részt vett Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke is, aki beszámolt a magyar kormány által indított Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Program turisztikai pályázatainak eredményeiről.

A pénteki kiállítási forgatag egy váratlan meglepetést is tartogatott a kilátogatóknak: a Kárpát-medence, de lassan világszerte ismert, Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas népzenész és bandája rögtönzött jószolgálati koncertet adtak, hogy ezzel is népszerűsítsék szeretett szülőföldjüket.

Aki ezek után sem kapott kedvet ahhoz, hogy Kárpátaljára látogasson, vessen magára! :-)

A fotókat köszönjük JK-nak és az eRendesignnak.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square