Grezsa: új magyar óvodákba járhatnak a kárpátaljai gyermekek

Grezsa István kormánybiztos és Potápi Árpád államtitkár egy Budapesten tegnap rendezett sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a magyar kormány összesen 17,2 milliárd forinttal támogatja a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programot. A Miniszterelnökség Kárpátaljáért felelős Kormánybiztosa elmondta, hogy 11 új intézmény létesül és további 105 felújítását tervezik 2018 végéig Ukrajna magyarlakta régiójában.

Az egész Kárpát-medencére kiterjedő kezdeményezésben nemcsak az épületek újulnak meg, de jelentős óvodakutatási programba is fognak, valamint speciális tananyag készül, amely valamennyi külhoni magyar pedagógus számára elérhető lesz a tavasszal induló virtuális óvodai honlapon.

A Kormánybiztos az eseményen hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy olyan szintű szolgáltatásokat tudjanak nyújtani a magyar óvodák Kárpátalján is, amelyek Magyarországon megszokottak.

Örömteli fejlemény, hogy Kárpátalján a többségi társadalom egy része is magyar óvodákba íratja be gyermekeit a jobb minőségű oktatás reményében. Számuk várhatóan növekedni fog a programnak köszönhetően – fejtette ki Grezsa István.

A határokon átívelő beruházás célja minél színvonalasabb alapot nyújtani az alsó- és későbbi felsőoktatásnak.

A fotó és a videó forrása: kormany.hu, Botár Gergely

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square